Een auto huren lijkt soms duur, maar kan soms superhandig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een auto als je geen auto hebt, maar wel een rijbewijs hebt. Er zijn trouwens genoeg redenen waarom een auto huren handig kan zijn. Lees hier gerust over de voordelen van een auto huren.

Auto huren voor buitengebied

Met name in de meer buitenaf gebieden kun je met het openbaar vervoer lastig of zelfs niet komen. Een auto huren in Limburg en ander provincies met nog behoorlijk wat ‘buitengebied’ is dan een goede uitkomst. Alleen voor een paar autoritjes naar een buitengebied een auto kopen is duur, dan is huren een stuk aantrekkelijker.

Hetzelfde geldt voor het huren van een auto voor andere gelegenheden zoals een verhuizing.

auto huren

Auto huren voor het gemak

Een eigen auto voor de deur is een groot voordeel. Alleen zitten er ook aan belangrijk aantal nadelen aan, zoals:

Bij een auto huren heb je alleen te maken met de brandstofkosten. De rest wordt met de huur verrekend. Daar heb jij dus geen omkijken naar. Nog een punt waar je niet aan hoeft te denken is aan de afschrijving van de auto. Met een huurauto weet je dus veel beter waar je aan toe bent met je kosten dan met een eigen auto. Dat zorgt voor minder stress.

Voordeel vergeleken met een elektrische auto

Een huurauto hoeft geen elektrische auto te zijn. Waar je ziet dat veel mensen al een elektrische auto hebben, kleven daar ook nadelen aan. Een groot nadeel is dat je vaak regelmatig moet opladen en dat dit ook nog eens tijd kost. Wil je met de auto op vakantie, dan heb je daar met een niet elektrische huurauto geen last van.

Een grotere auto

Soms is het gewoon handig dat je een grotere auto hebt. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg met meerdere mensen. In dat geval is het slim om een grotere auto te huren. Dat is een stuk goedkoper dan een grotere auto kopen, alleen daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *