Ezelsbruggetjes voor Auto Theorie: Slim Studeren

Auto theorie ezelsbruggetje

Het auto theorie-examen vormt een onmisbaar deel van het proces om eindelijk je rijbewijs te halen. Er moet daarom uitgekeken worden naar manieren om het allemaal voor jezelf eenvoudiger te maken. Door gebruik te maken van ezelsbruggetjes bij het examen, zal de kans op slagen sterk toenemen. Naast de de leerstof in het auto theorieboek zal de rijschool waar jij je hebt ingeschreven je ook de nodige kneepjes bijbrengen om de leerstof vlot onder de knie te krijgen.

De verschillende categorieën verkeersborden

In het verkeer zijn ze niet weg te denken en zorgen ze er zeker ook voor dat de regels duidelijk zijn: verkeersborden. Ze zijn opgedeeld in verschillende categorieën en dat maakt het juist eenvoudiger bij verkeersborden oefenen. Door elke categorie af te ronden, ben je er zeker van dat je op het examen niet voor een verrassing zal komen te staan. Het oefenen van verkeersborden is van groot belang voor je praktijkexamen waar je geen twijfels mag hebben over hun betekenis.

Ezelsbruggetjes voor je auto theorie

Door het slim aan te pakken met gebruikmaking van ezelsbruggetjes, zal het onthouden van de auto theorie geen uitdaging meer zijn. Je voorkomt zo ook dat je de borden door elkaar haalt op het examen. Gebruik het ezelsbruggetjes voor in het verkeer als hulpmiddel en ben je natuurlijk vrij om er je eigen variatie van te maken. Kruispunten vormen een belangrijk onderdeel en lijken de borden vaak wel erg op elkaar. Maak dan gebruik van het volgende ezelsbruggetje: Een bord met een kruiS betekent dat je er niet Stil mag staan.

Adviezen voor het theorie oefenen met ezelsbruggetjes

Het is verder ook goed om te weten wanneer je voorrang hebt. Je mag er dan vanuit gaan dat rechtDOOR op dezelfde weg, VOOR mag gaan. Hou er wel rekening mee dat het langzaam verkeer voorrang heeft en je bij het nemen van een rechtse bocht een fietser voorrang moet verlenen die rechtdoor gaat. En zie je een bord met een punt omhoog? Dan moet je extra opletten omdat het om een waarschuwingsbord gaat.

Bij het afslaan van 2 auto’s op dezelfde weg, moet de auto die de kortste bocht gaat maken als eerste gaan: korte bocht gaat voor lange bocht. Goed uitkijken en bewust zijn van je omgeving is onmisbaar voor een veilige deelname in het verkeer. Ga daarom bij het links afslaan uit van het volgende: S= in de spiegel kijken, P= pijl, O= opzij kijken, T= tegenliggers, kortom SPOT.