CBR Slagingspercentage| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

CBR slagingspercentage

Het Centraal Bureau Rijbewijzen, CBR, is er om alles op het gebied van rijbewijzen in de juiste banen te begeleiden. Het is niet bepaald een eenvoudige taak om alle ontwikkelingen nationaal alsook internationaal bij te houden, maar resulteert alles wel in een niveau van de lessen die in de praktijk zorgen voor een veilig verkeer.

Het slagingspercentage van het examen, is altijd een punt van discussie, maar gaat men er nooit lichtjes over. De verantwoorde wijze waarop personen aan het verkeer deel zullen nemen, valt en staat namelijk met het niveau van het examen.

Slagingspercentage CBR is transparant

Weer zo een sterk van van het CBR die helemaal ten dienste staat van de gemeenschap. Op de website van het CBR zijn onder de noemer � Rijschoolzoeker� , niet alleen het slagingspercentage van de verschillende rijscholen te vinden, maar kan je ook gelijk op zoek gaan naar de jouwe. Indien je nog een keuze moet maken, kun je middels de zoekoptie gewoon alle rijscholen bij jou in de buurt, het slagingspercentage kunnen bekijken

.

Het CBR slagingspercentage rijscholen wordt elk kwartaal aangepast en biedt dat meer mogelijkheden om de verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Omdat alles publiekelijk wordt gemaakt, spoort het de rijscholen ook aan tot een gezonde concurrentie onderling en is de winnaar daarbij zeker de student. Dat komt toch wel handig uit?

Wel de theorie- en praktijkresultaten vergelijken

Als student wordt er alle vrijheid geboden om een keuze te maken en ga je natuurlijk waar het voordeel het grootst is. Zo kan het slagingspercentage CBR praktijk in overweging worden genomen bij het uitzoeken van een rijschool wanneer je de scooter theorie eenmaal op zak hebt. Die is maar 1,5 jaar geldig en moet het beste van de beschikbare tijd worden gemaakt, behalen van het rijbewijs natuurlijk.

Het slagingspercentage rijbewijs is over het algemeen hoog omdat er niet alleen vanuit de zijde van het CBR er van alles wordt gedaan om het de student gemakkelijk te maken, maar zijn ook de rijscholen er nauw bij betrokken. Er wordt door het CBR de mogelijkheid geboden om extra tijd aan te vragen voor het examen en kan er zelfs een tolk erbij zitten. De daarvoor geldende voorwaarden zijn ook op hun website terug te vinden, maar ook de rijschool daar graag op ingaan.

Het CBR slagingspercentage is een goede leidraad bij het uitkiezen van een rijschool en worden de resultaten per rijschool elk kwartaal door het CBR gepubliceerd. Dat maakt het wel eenvoudig om een keuze te maken, maar moet er gelijk ook gekeken worden naar de overige factoren. Bekijk ook de slagingsresultaten voor het praktijkexamen. Zo weet je zeker, dat je de juiste keuze zal maken en is de eerste belangrijke stap voor verkrijgen van het rijbewijs dan gezet.